وب هکس

میکروبیولوژی 88 لاهیجان - محیط های کشت میکروب شناسی
میکروبیولوژی 88 لاهیجان
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            آپدیت روزانه nod32
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من




درباره وبلاگ


به یاد ورودی های 88 لاهیجان ♥

مدیر وبلاگ : مصطفی
نویسندگان
نظرسنجی
نظرتون راجع به این وب چیه؟










تعداد بازدید :
        محیط بلاد آگار                                   محیط لوون اشتاین جانسون

           

 

                               سرم لوفلر                               محیط مک کانکی آگار

                

 

                             محیط نورتینت آگار                                     محیط TCBS

               

 محیط های کشت افتراقی

بلاد اگار : محیط کشت افتراقی برای تشخیص آلفا،بتا و گاما همولیز از هم است . برای جداسازی گونه های استرپتوکک از هم استفاده می شود و در واقع محیط کشت افتراقی برای این نوع از باکتری ها است .

  • آلفا : لیز ناقض در محیط
  • بتا : لیز کامل در محیط
  • گاما : عدم لیز در محیط

لفا بتا و گاما همولیز در بلاد اگار محیطی کشت افتراقی

 

مک کانکی اگار : محیطی است که به وسیله تخمیر لاکتوز به عنوان محیط کشت افتراقی شناخته می شود . PH قرمزی که به علت وجود اندیکاتور است با اسیدی شدن محیط که حاصل تخمیر قند لاکتوز است به قرمزی شدن میرود.

  • محیط کشت افتراقی مک کانکی اگار

    باکتری های گرم منفی انتروباکتریاسه مانند اکلای و انتروباکتر ائروزنس لاکتوز را تخمیر می کنند
  • اکلای کلنی های صورتی مایل به قرمز که گاهی در محیط با هاله ای قرمز رنگ در اطرافش مشخص میشود.
  • کلنی های انتروباکتر ائروزنس موکوئیدی صورتی مایل به قرمز هستند .
  • باکتری های گرم منفی پروتئوس ولگاریس و سالمونلا تیفیموریوم  در محیط مک کانکی آگار رشد می کنند اما قند لاکتوز را تخمیر نمی کنند. در این حالت رنگ محیط کشت زرد و یا صورتی روشن است و
    کلنی ها به صورت بیرنگ دیده می شوند و سوارمینگ از پروتئوس مهار شده است .

 

محیط EMB (ائوزین متیلین بلو اگار) : محیط افتراقی و انتخابی است . به علت دارا بودن قند لاکتوز و تخمیر ان مانند مک کانکی اگار ، تخمیر لاکتوز را به عنوان عاملی برای افتراقی نامیدن این محیط انتخاب می کنیم .

انواع کلنی های باکتری در محیط کشت افتراقی emb

  • باکتری های گرم منفی انتروباکتریاسه مانند اکلای و انتروباکتر ائروزنس لاکتوز را تخمیر می کنند
  • کلونی های اکلای در محیط EMB دارای جلای فلزی سبز رنگ هستند
  • انتروباکتر ائروزنس در این محیط کلنی های صورتی رنگی ایجاد می کند که گاهی دارای نقاط بنفش در مرکز انها (چشم ماهی) هستند .
  • باکتری های گرم منفی پروتئوس ولگاریس و سالمونلا تیفیموریوم  در محیط مک کانکی آگار رشد می کنند اما قند لاکتوز را تخمیر نمی کنند.
  • در ضمن در محیط EMB از قند ساکاروز هم برای تخمیر استفاده می شود .

مانیتول سالت آگار(MSA) :  محیط کشت افتراقی برای تشخیص باکتری هایی است که در درصد بالای نمک می توانند رشد کنند برای نمونه  استافیلوکک کواگولاز مثبت در این محیط کلونی های زرد رنگی تولید می کند و استافیلوکک های کواگولاز منفی کلنی های کوچک و صورتی یا قرمز رنگی تولید می کنند و هیچ گونه تغییر رنگی در محیط ایجاد نمی کنند .

کلنی های باکتری ها در محیط مانیتول سالت آگار msa

  • این محیط از درصد بالای نمک و معرف فنول رد تشکیل شده است.

در بالا فقط محیط های کشت روتین را بررسی کردیم که به طور روزمره در آزمایشگاه ها برای کشت های افتراقی استفاده می کنیم .


منبع : http://lahijanmicro.blogfa.com/




نوع مطلب : آزمایشگاه میکروبیولوژی1، آزمایشگاه میکروبیولوژی2، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
          
1390/10/7
1397/02/10 15:57
Hey there! I'm at work browsing your blog from my new iphone!

Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your
posts! Keep up the excellent work!
1396/06/17 06:42
I couldn't resist commenting. Perfectly written!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
ابزار
Online User

چت



استخاره آنلاین با قرآن کریم

فال امروز

تعبیر خواب آنلاین

Google Pagerank, SEO tools
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic